menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wiórki kokosowe oraz ryż dajemy osobno na blache i wkładamy do pieca na ok 20 minut. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Kaszankeę podsmazamy delikatnie aby się zrumieniła i mieszamy ja razem z uprazonym ryżem,wiórkami oraz pozostałymi składnikami głównymi. Dadajemy sos i mieszamy wszystko jeszcze raz. Układamy farsz na małe liscie sałaty. Podajemy po 4 liście na porcję. Zawijamy liść z farszem i … mniam:) Z kulinarnym pozdrowieniem:)

ocena:

Kaszanka inaczej

składniki

Sos:
  • 5 łyzeczek sosu rybnego
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 5 łyżeczek soku z limonki
  • 2 łyżeczki cukru
Składniki główne:
  • 600 g kaszanki
  • 3 łyzeczki posiekanej kolendry i szczypiorku
  • 3 łyzeczki posiekanej mięty
  • 3 łyżeczki posiekanej szalotki
  • 3 łyżeczki wiórków kokosowych
  • 3 łyzeczki jaśminowego ryżu
  • liście młodej sałaty najlepiej lodowej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wiórki kokosowe oraz ryż dajemy osobno na blache i wkładamy do pieca na ok 20 minut. Wszystkie składniki sosu mieszamy razem. Kaszankeę podsmazamy delikatnie aby się zrumieniła i mieszamy ja razem z uprazonym ryżem,wiórkami oraz pozostałymi składnikami głównymi. Dadajemy sos i mieszamy wszystko jeszcze raz. Układamy farsz na małe liscie sałaty. Podajemy po 4 liście na porcję. Zawijamy liść z farszem i … mniam:) Z kulinarnym pozdrowieniem:)

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję