menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszankę, jeśli mamy ją w większych kawałkach, to tniemy na mniejsze cząstki. Kawałki kaszanki układamy na folii aluminiowej posmarowanej olejem.Cebulę kroimy w ćwiartki a jabłka w ósemki i układamy na kaszankę razem z gałązkami rozmarynu. Całość posypujemy przyprawami: odrobiną gałki, majeranku, pieprzu i soli oraz skrapiamy odrobiną oleju. Folię zawijamy, ale niezbyt szczelnie, by do środka przedostał się aromat grilla i całość układamy na mocno rozgrzany węgiel i grillujemy około 15 minut.

ocena:

Kaszanka z grilla

składniki

  • 1 kg kaszanki (najlepiej z dużą ilością podrobów)
  • 3 kwaśne jabłka
  • 12 ząbków czosnku
  • 3 cebule
  • gałka muszkatołowa
  • kilka gałązek rozmarynu
  • majeranek
  • pieprz ziołowy
  • olej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszankę, jeśli mamy ją w większych kawałkach, to tniemy na mniejsze cząstki. Kawałki kaszanki układamy na folii aluminiowej posmarowanej olejem.Cebulę kroimy w ćwiartki a jabłka w ósemki i układamy na kaszankę razem z gałązkami rozmarynu. Całość posypujemy przyprawami: odrobiną gałki, majeranku, pieprzu i soli oraz skrapiamy odrobiną oleju. Folię zawijamy, ale niezbyt szczelnie, by do środka przedostał się aromat grilla i całość układamy na mocno rozgrzany węgiel i grillujemy około 15 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję