X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneWieprzowina

Kaszanka z jabłkiem

Składniki

  • 1 kg kaszanki
  • 500 g kwaśnych jabłek
  • 500 g cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • majeranek
  • 100 g wędzonego boczku lub 3 łyżki oleju
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Kaszankę kroimy w plastry, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Kiedy kaszanka zrobi się chrupka dodajemy pokrojona w kostkę cebulę, cząstki jabłek i posiekany, utarty z odrobina soli czosnek. Całość posypujemy majerankiem i smażymy lub zapiekamy w piekarniku ok. 15–20 minut. Przed podaniem doprawiamy pieprzem i solą.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również