menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Kaszankę kroimy w plastry, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Kiedy kaszanka zrobi się chrupka dodajemy pokrojona w kostkę cebulę, cząstki jabłek i posiekany, utarty z odrobina soli czosnek. Całość posypujemy majerankiem i smażymy lub zapiekamy w piekarniku ok. 15–20 minut. Przed podaniem doprawiamy pieprzem i solą.

ocena:

Kaszanka z jabłkiem

składniki

  • 1 kg kaszanki
  • 500 g kwaśnych jabłek
  • 500 g cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • majeranek
  • 100 g wędzonego boczku lub 3 łyżki oleju
  • pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Kaszankę kroimy w plastry, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Kiedy kaszanka zrobi się chrupka dodajemy pokrojona w kostkę cebulę, cząstki jabłek i posiekany, utarty z odrobina soli czosnek. Całość posypujemy majerankiem i smażymy lub zapiekamy w piekarniku ok. 15–20 minut. Przed podaniem doprawiamy pieprzem i solą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję