menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kawę przygotowujemy według przepisu podstawowego lub po prostu zaparzamy ja wrzątkiem. Mleko gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym oraz kakao. Gdy powstanie syrop dolewamy do niego świeżo zaparzoną kawę. Rozlewamy do dwóch filiżanek i nakładamy na każdą porcję łyżkę bitej śmietany. Podobnie możemy przyrządzić kawę, przygotowując żółtka utarte z cukrem. Do takiego kogla mogla wlewamy świeżo zaparzoną kawę i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Zamiast kakao możemy użyć czekolady, cynamonu, a do kawy dolać odrobinę likieru lub nalewki.

ocena:

Kawa Mocha

składniki

  • 3 łyżeczki świeżo zmielonej kawy
  • 100 ml mleka
  • 300 ml wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • pół łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 łyżki bitej śmietany

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kawę przygotowujemy według przepisu podstawowego lub po prostu zaparzamy ja wrzątkiem. Mleko gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym oraz kakao. Gdy powstanie syrop dolewamy do niego świeżo zaparzoną kawę. Rozlewamy do dwóch filiżanek i nakładamy na każdą porcję łyżkę bitej śmietany. Podobnie możemy przyrządzić kawę, przygotowując żółtka utarte z cukrem. Do takiego kogla mogla wlewamy świeżo zaparzoną kawę i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Zamiast kakao możemy użyć czekolady, cynamonu, a do kawy dolać odrobinę likieru lub nalewki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję