menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wodę (3 szklanki) gotujemy z cukrem i sokiem. W pozostałej szklance wody rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną. Na dnie salaterek układamy owoce z kompotu. Do wrzącego płynu wlewamy płynnym ruchem rozcieńczoną mąkę ziemniaczaną i stale mieszając, doprowadzamy płyn ponownie do wrzenia. Gotujemy około 2 minuty, a gdy zgęstnieje przelewamy gotowy kisiel do salaterek z owocami.

ocena:

Kisiel z soku owocowego

składniki

  • 1 l wody
  • 150 g cukru
  • 500 ml soku owocowego (najlepiej własnej roboty)
  • 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
  • ew. owoce z kompotu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wodę (3 szklanki) gotujemy z cukrem i sokiem. W pozostałej szklance wody rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną. Na dnie salaterek układamy owoce z kompotu. Do wrzącego płynu wlewamy płynnym ruchem rozcieńczoną mąkę ziemniaczaną i stale mieszając, doprowadzamy płyn ponownie do wrzenia. Gotujemy około 2 minuty, a gdy zgęstnieje przelewamy gotowy kisiel do salaterek z owocami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję