menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oliwę lekko rozgrzać, wrzucić posiekany czosnek i lekko podsmażyć /nie spalić!!:)/. Wlać posiekane pomidory wraz z zalewą, dolać wino i wsypać vegetę. Teraz bardzo malutki ogień i dłuuuugggoooo dusimy aż powstanie gęsty sos /zależy od pomidorów ale czasmi i 3-4 godziny, pamiętamy o mieszaniu!/. Doprawiamy przyprawami, gotujemy makaron al dente. Makaron wrzucamy do sosu, dosypujemy bazylię, dodajemy garść parmezanu, podgrzewamy mieszając ok. 30 sekund. Porcjujemy posypując jeszcze parmezanem.

ocena:

Klasyczne pomidorowe spaghetti

składniki

  • 500 g spaghetti
  • 3 puszki pomidorów pelati
  • 150 ml czerwonego, wytrawnego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • parmezan
  • 3 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 łyżka vegety
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • pół pęczka posiekanej świeżej bazylii
  • sól
    pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oliwę lekko rozgrzać, wrzucić posiekany czosnek i lekko podsmażyć /nie spalić!!:)/. Wlać posiekane pomidory wraz z zalewą, dolać wino i wsypać vegetę. Teraz bardzo malutki ogień i dłuuuugggoooo dusimy aż powstanie gęsty sos /zależy od pomidorów ale czasmi i 3-4 godziny, pamiętamy o mieszaniu!/. Doprawiamy przyprawami, gotujemy makaron al dente. Makaron wrzucamy do sosu, dosypujemy bazylię, dodajemy garść parmezanu, podgrzewamy mieszając ok. 30 sekund. Porcjujemy posypując jeszcze parmezanem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję