menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z drożdży, mleka i kilku łyżek mąki przygotować rozczyn i odstawić na pół godziny. Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę mąki, jajka i masło. Jeśli się lepi należy dodać więcej mąki. Odstawić na kolejne pół godziny. W tym czasie, w dużym garnku zagotować osoloną (ja dodaję extra cynamon) wodę. ciasto podzielić na 12 części, na każdą kładąc owoc- kawałek jabłka, owoce jagodowe lub morele, śliwki. Zlepiać i gotować około 20 minut co jakiś czas obracając. Po ugotowaniu można polać podsmażoną bułką tartą lu śmietanką z cukrem

ocena:

Kluski na parze z owocami

składniki

  • 20g drożdży
  • 0.5 szklanki mleka
  • ok. 2 szklanek mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki stopionego masła
  • owoce do nadziewania

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z drożdży, mleka i kilku łyżek mąki przygotować rozczyn i odstawić na pół godziny. Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę mąki, jajka i masło. Jeśli się lepi należy dodać więcej mąki. Odstawić na kolejne pół godziny. W tym czasie, w dużym garnku zagotować osoloną (ja dodaję extra cynamon) wodę. ciasto podzielić na 12 części, na każdą kładąc owoc- kawałek jabłka, owoce jagodowe lub morele, śliwki. Zlepiać i gotować około 20 minut co jakiś czas obracając. Po ugotowaniu można polać podsmażoną bułką tartą lu śmietanką z cukrem

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję