menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do maki gryczanej dodać miękkie masło, jajka trochę soli i dobrze wymieszać. Łyżka nabierać niewielką ilość masy i  wkładać do wrzącej wody. Gdy kluseczki wypłyną, wyjąc łyżką cedzakową i podawać z masłem lub śmietaną jako lekkie danie kolacyjne.

ocena:

Kluski z mąki gryczanej

składniki

  • ¾ szklanki mąki gryczanej
  • łyżka masła
  • 2 jajka
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do maki gryczanej dodać miękkie masło, jajka trochę soli i dobrze wymieszać. Łyżka nabierać niewielką ilość masy i  wkładać do wrzącej wody. Gdy kluseczki wypłyną, wyjąc łyżką cedzakową i podawać z masłem lub śmietaną jako lekkie danie kolacyjne.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję