menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wątróbkę smażymy na maśle wraz z drobno pokrojoną cebulą. Następnie przecieramy przez sito. Żółtko ucieramy i dodajemy do niego wątróbkę z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek oraz tartą bułką. Nakładamy ciasto nagrzaną łyżką na gotującą się zupę lub wodę.

ocena:

Kluski z wątróbki

składniki

  • 200 g wątróbki najlepiej drobiowej lub cielęcej
  • 60 g masła
  • 1 cebula
  • 50 g tartej bułki
  • 3 jajka
  • majeranek, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wątróbkę smażymy na maśle wraz z drobno pokrojoną cebulą. Następnie przecieramy przez sito. Żółtko ucieramy i dodajemy do niego wątróbkę z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek oraz tartą bułką. Nakładamy ciasto nagrzaną łyżką na gotującą się zupę lub wodę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję