poziom skomplikowania:
Wątróbkę smażymy na maśle wraz z drobno pokrojoną cebulą. Następnie przecieramy przez sito. Żółtko ucieramy i dodajemy do niego wątróbkę z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek oraz tartą bułką. Nakładamy ciasto nagrzaną łyżką na gotującą się zupę lub wodę.
Kluski z wątróbki
składniki
poziom skomplikowania:
Wątróbkę smażymy na maśle wraz z drobno pokrojoną cebulą. Następnie przecieramy przez sito. Żółtko ucieramy i dodajemy do niego wątróbkę z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek oraz tartą bułką. Nakładamy ciasto nagrzaną łyżką na gotującą się zupę lub wodę.