X

Czego szukasz?

Przepis
Drób

Kluski z wątróbki

Składniki

  • 200 g wątróbki najlepiej drobiowej lub cielęcej
  • 60 g masła
  • 1 cebula
  • 50 g tartej bułki
  • 3 jajka
  • majeranek, sól, pieprz

Sposób przygotowania

Wątróbkę smażymy na maśle wraz z drobno pokrojoną cebulą. Następnie przecieramy przez sito. Żółtko ucieramy i dodajemy do niego wątróbkę z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek oraz tartą bułką. Nakładamy ciasto nagrzaną łyżką na gotującą się zupę lub wodę.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również