menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Utrzeć żółtka z 1/4 szklanki cukru. Dodawać mąkę z proszkiem i tłuszcz. Utrzeć na gładką masę. Białka ubić z resztą cukru (3/4 szklanki i wymieszać z wiórkami. Ciasto wyłożyć na blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą). Na ciasto położyć dżem i całość zalać pianą z wiórkami. Piec w temp 150-175 stopni C. około 45 min.

ocena:

Kokosanka

składniki

  • 5 jajek
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kostka margaryny
  • 1 słoik dżemu ananasowego lub brzoskwiniowego
  • 20 dag wiórków kokosowych

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Utrzeć żółtka z 1/4 szklanki cukru. Dodawać mąkę z proszkiem i tłuszcz. Utrzeć na gładką masę. Białka ubić z resztą cukru (3/4 szklanki i wymieszać z wiórkami. Ciasto wyłożyć na blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą). Na ciasto położyć dżem i całość zalać pianą z wiórkami. Piec w temp 150-175 stopni C. około 45 min.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję