menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Masło zagotować z cukrem i śmietaną na syrop. Białka ubić ze szczyptą soli i dalej ubijając dolewać gorący syrop. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Łyżeczką nakładać porcje na blachę, najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia, (ja ubieram rękawiczki foliowe i robię kuleczki bo tak mi wygodniej). Piec w temp 180° na złoto. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia w uchylonym piecu.

ocena:

Kokosanki

składniki

  • 250g wiórków kokosowych
  • czubata szklanka cukru pudru
  • 100g masła
  • 3 łyżki śmietanki 30%
  • szczypta soli
  • 2 białka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Masło zagotować z cukrem i śmietaną na syrop. Białka ubić ze szczyptą soli i dalej ubijając dolewać gorący syrop. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Łyżeczką nakładać porcje na blachę, najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia, (ja ubieram rękawiczki foliowe i robię kuleczki bo tak mi wygodniej). Piec w temp 180° na złoto. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia w uchylonym piecu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję