menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Truskawki obieramy z szypułek, płuczemy, osączamy. Jeżeli używamy mrożonych truskawek, to najpierw je rozmrażamy. Dodajemy sok z cytryny, cukier, jogurt i maślankę. Miksujemy. Możemy w trakcie przygotowywania koktajlu odłożyć czwartą część owoców oraz cukru i zmiksować osobno. Wtedy na wierzch koktajlu nakładamy trochę zmiksowanych owoców z cukrem i ozdabiamy np. melisą. Podobnie możemy przygotować koktajl z innych miękkich owoców.

ocena:

Koktajl truskawkowy

składniki

  • 250 g truskawek
  • 250 ml maślanki
  • 125 ml jogurtu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 70 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Truskawki obieramy z szypułek, płuczemy, osączamy. Jeżeli używamy mrożonych truskawek, to najpierw je rozmrażamy. Dodajemy sok z cytryny, cukier, jogurt i maślankę. Miksujemy. Możemy w trakcie przygotowywania koktajlu odłożyć czwartą część owoców oraz cukru i zmiksować osobno. Wtedy na wierzch koktajlu nakładamy trochę zmiksowanych owoców z cukrem i ozdabiamy np. melisą. Podobnie możemy przygotować koktajl z innych miękkich owoców.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję