menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotuj duża miskę. Czerwoną kapustę cienko poszatkuj. Marchewkę, rzodkiewkę i jabłko zetrzyj na tarce jarzynowej. Dymkę dość drobno posiekaj. Warzywa przełóż do miski, dodaj składniki sosu: jogurt, majonez, musztardę, sok z cytryny. Całość dopraw solą i pieprzem. Pamiętaj, sos musi być trochę za słony i kwaśny. Kiedy składniki się przegryzą, smaki się zbalansują.

ocena:

Kolorowa surówka z czerwonej kapusty

składniki

  • 300g czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 6 rzodkiewek
  • 1 jabłko
  • 1/2 pęczka szczypiorku dymki

Sos:

  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotuj duża miskę. Czerwoną kapustę cienko poszatkuj. Marchewkę, rzodkiewkę i jabłko zetrzyj na tarce jarzynowej. Dymkę dość drobno posiekaj. Warzywa przełóż do miski, dodaj składniki sosu: jogurt, majonez, musztardę, sok z cytryny. Całość dopraw solą i pieprzem. Pamiętaj, sos musi być trochę za słony i kwaśny. Kiedy składniki się przegryzą, smaki się zbalansują.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję