menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Mięso umyć, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej, przesmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać mięso, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać, smażyć 8-10 minut. Marchewki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Podlać 1/2 szklanki bulionu, dusić do miękkości. Pod koniec dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, osaczony groszek i paprykę. Zagotować 2 szklanki bulionu, wsypać ryż. Gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Wymieszać z mięsem i warzywami. Przyprawić, ozdobić natką.

ocena:

Kolorowe risotto

składniki

  • szklanka ryżu
  • 2,5 szklanki bulionu drobiowego
  • 1/2 szklanki groszku konserwowego
  • Pół słoika marynowanej papryki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 4 pomidory
  • 2 marchewki
  • 30 dag piersi kurczaka
  • olej, natka, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Mięso umyć, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej, przesmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać mięso, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać, smażyć 8-10 minut. Marchewki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Podlać 1/2 szklanki bulionu, dusić do miękkości. Pod koniec dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, osaczony groszek i paprykę. Zagotować 2 szklanki bulionu, wsypać ryż. Gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Wymieszać z mięsem i warzywami. Przyprawić, ozdobić natką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję