menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wiśnie umyj i wydryluj, zasyp połową cukru i pozostaw na noc.

Następnego dnia zlej powstały sok z wiśni, dodaj pozostały cukier. Gotuj na małym ogniu aż syrop zacznie się pienić, następnie zszumuj. Wsyp wiśnie i smaż 1-1,5 godziny mieszając czasami, owoce nie powinny się rozpadać. Gorącą konfiturę przełóż do wyparzonych suchych słoiczków, odwróć do góry dnem i pozostaw do wystygnięcia.

ocena:

Konfitura wiśniowa

składniki

  • 2 kg wiśni
  • 1,3 kg cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wiśnie umyj i wydryluj, zasyp połową cukru i pozostaw na noc.

Następnego dnia zlej powstały sok z wiśni, dodaj pozostały cukier. Gotuj na małym ogniu aż syrop zacznie się pienić, następnie zszumuj. Wsyp wiśnie i smaż 1-1,5 godziny mieszając czasami, owoce nie powinny się rozpadać. Gorącą konfiturę przełóż do wyparzonych suchych słoiczków, odwróć do góry dnem i pozostaw do wystygnięcia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję