menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zmielone lub przeciśnięte przez praskę ziemniaki łączymy z jajkiem, mąką i solą. Formujemy wałki, które tniemy ukośnie na niewielkie romby. Wrzucamy je do wrzącej wody i po wypłynięciu gotujemy ok. 2 minut. Można je podawać z masłem, bułka tartą, lub skwarkami. Dobre są również odsmażone na złoty kolor.

ocena:

Kopytka Macieja

składniki

-500 g ugotowanych ziemniaków
-1 jajko
-ok. 150 g mąki pszennej
-szczypta soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zmielone lub przeciśnięte przez praskę ziemniaki łączymy z jajkiem, mąką i solą. Formujemy wałki, które tniemy ukośnie na niewielkie romby. Wrzucamy je do wrzącej wody i po wypłynięciu gotujemy ok. 2 minut. Można je podawać z masłem, bułka tartą, lub skwarkami. Dobre są również odsmażone na złoty kolor.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję