menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy karmel z cukru i wody. Najpierw podgrzewamy na patelni cukier, mieszamy, a gdy się zacznie rumienić dolewamy wodę. Cały czas mieszamy, żeby karmel się nie spalił. Papier do pieczenia – pergamin, smarujemy spirytusem i wylewamy na niego cienką warstwą tafle karmelu. Z ciepłego karmelu wyginamy koszyczki.

ocena:

Koszyczki z karmelu do lodów lub sorbetów

składniki

  • 200 g cukru
  • 125 ml wody
  • 25 ml spirytusu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy karmel z cukru i wody. Najpierw podgrzewamy na patelni cukier, mieszamy, a gdy się zacznie rumienić dolewamy wodę. Cały czas mieszamy, żeby karmel się nie spalił. Papier do pieczenia – pergamin, smarujemy spirytusem i wylewamy na niego cienką warstwą tafle karmelu. Z ciepłego karmelu wyginamy koszyczki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję