menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso mieszamy w misce, dodajemy jajo, posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, sól, pieprz oraz posiekany tymianek. Masę dokładnie mieszamy. Bierzemy porcję masy mięsnej, wkładamy do środku trochę świeżego, utartego chrzanu, formujemy płaskie kotleciki, które wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron. Na koniec dodajemy na patelnię śmietanę i podduszamy kotlety ze śmietaną jeszcze 5 minut.

ocena:

Kotleciki cielęce z chrzanem

składniki

  • 300 g mielonej cielęciny
  • 200 g mielonej wieprzowiny
  • 1 jajko, 2 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietany 18 %
  • 3 łyżki świeżo utartego chrzanu
  • 1 łyżka świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego tymianku
  • 3 łyżki tłuszczu
  • sól, grubo mielony pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso mieszamy w misce, dodajemy jajo, posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, sól, pieprz oraz posiekany tymianek. Masę dokładnie mieszamy. Bierzemy porcję masy mięsnej, wkładamy do środku trochę świeżego, utartego chrzanu, formujemy płaskie kotleciki, które wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron. Na koniec dodajemy na patelnię śmietanę i podduszamy kotlety ze śmietaną jeszcze 5 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję