X

Czego szukasz?

Przepis
Baranina, Jagnięcina

Kotleciki jagnięce Macieja Kuronia

Składniki

  • 1 kg combra jagnięcego
  • 3 łyżki suszonego cząbru
  • 4 ząbki czosnku
  • 50 ml oleju
  • szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • sól, pieprz
  • ew. 1 cebula

Sposób przygotowania

Comber dzielimy na pojedyncze kotleciki z kostką. Czosnek siekamy i ucieramy z solą i pieprzem. Cebulę kroimy na ćwiartki. Wino łączymy z olejem i cząbrem.  Mięso nacieramy czosnkiem z przyprawami, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Grillujemy każdy kotlecik osobno lub nabijamy je na szpadę, przekładając cebulą.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również