menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę zmiel w maszynce do mielenia. Dodaj resztę składników i wszystko dokładnie wymieszaj. Z przygotowanego mięsa uformuj kotleciki o średnicy 4 cm. Najlepiej formuje się zwilżonymi dłońmi. Smaż na oleju na średnio rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia ok 3-4 minuty. 

ocena:

Kotleciki rybne z ziołami

składniki

  • 200 g filetu z białej ryby np. dorsz lub miruna
  • 300 g filetu z łososia
  • 1 starty ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej 
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę zmiel w maszynce do mielenia. Dodaj resztę składników i wszystko dokładnie wymieszaj. Z przygotowanego mięsa uformuj kotleciki o średnicy 4 cm. Najlepiej formuje się zwilżonymi dłońmi. Smaż na oleju na średnio rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia ok 3-4 minuty. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję