menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odpowiednio wymoczone śledzie posiekać drobno razem z ugotowanymi grzybami. Dodać posiekaną cebulę, namoczoną w mleku i odciśniętą bułeczkę, pieprz. Masę wyrobić i uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ugotowanymi ziemniakami w mundurkach i z surówkami.

ocena:

Kotleciki śledziowe z grzybami

składniki

  • 4 duże filety śledziowe
  • 10 sztuk suszonych ugotowanych grzybów
  • 1 mała cebula
  • pół bułeczki – kajzerki
  • 1 jajko
  • trochę tartej bułki
  • mleko do namoczenia bułeczki
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Odpowiednio wymoczone śledzie posiekać drobno razem z ugotowanymi grzybami. Dodać posiekaną cebulę, namoczoną w mleku i odciśniętą bułeczkę, pieprz. Masę wyrobić i uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ugotowanymi ziemniakami w mundurkach i z surówkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję