menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szynkę zemleć na grubym oczku. Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno usiekaną cebulę i czosnek.
Szpinak odsączyć z wody i dusić razem z cebulką i czosnkiem około 15 minut. Wymieszać szpinak razem z szynką i trzema jajkami na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Uformować kotleciki, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na masełku na jasnobrązowy kolor.
Smacznego

ocena:

Kotleciki szpinakowe

składniki

  • 1/2 kg dobrej szynki wędzonej
  • 1/2 kg mrożonego szpinaku
  • 10 dag masła
  • 4 jajka
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • tarta bułka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szynkę zemleć na grubym oczku. Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno usiekaną cebulę i czosnek.
Szpinak odsączyć z wody i dusić razem z cebulką i czosnkiem około 15 minut. Wymieszać szpinak razem z szynką i trzema jajkami na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Uformować kotleciki, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na masełku na jasnobrązowy kolor.
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję