X

Czego szukasz?

Przepis
Kiełbasy i wędlinyWieprzowina

Kotleciki szpinakowe

Składniki

  • 1/2 kg dobrej szynki wędzonej
  • 1/2 kg mrożonego szpinaku
  • 10 dag masła
  • 4 jajka
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • tarta bułka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Szynkę zemleć na grubym oczku. Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno usiekaną cebulę i czosnek.
Szpinak odsączyć z wody i dusić razem z cebulką i czosnkiem około 15 minut. Wymieszać szpinak razem z szynką i trzema jajkami na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Uformować kotleciki, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na masełku na jasnobrązowy kolor.
Smacznego

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również