X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy mięsneWieprzowina

Kotleciki w sosie musztardowym

Składniki

  • 8 kotlecików z polędwicy lub schabu
  • 100 ml wywaru (może być z kostki)
  • 200 ml śmietany
  • 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu wylewamy. Mięso zalewamy wywarem i dusimy około 10 minut. Dodajemy śmietanę i dusimy następne 10 minut. Dodajemy musztardę, mieszamy, żeby ją dobrze rozprowadzić, gotujemy jeszcze chwile. Podajemy z makaronem lub ziemniakami purée.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również