menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu wylewamy. Mięso zalewamy wywarem i dusimy około 10 minut. Dodajemy śmietanę i dusimy następne 10 minut. Dodajemy musztardę, mieszamy, żeby ją dobrze rozprowadzić, gotujemy jeszcze chwile. Podajemy z makaronem lub ziemniakami purée.

ocena:

Kotleciki w sosie musztardowym

składniki

  • 8 kotlecików z polędwicy lub schabu
  • 100 ml wywaru (może być z kostki)
  • 200 ml śmietany
  • 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu wylewamy. Mięso zalewamy wywarem i dusimy około 10 minut. Dodajemy śmietanę i dusimy następne 10 minut. Dodajemy musztardę, mieszamy, żeby ją dobrze rozprowadzić, gotujemy jeszcze chwile. Podajemy z makaronem lub ziemniakami purée.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję