menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę, seler, natkę i czosnek drobno posiekaj, ser bursztyn zetrzyj na grubszej tarce. Wymieszaj mięso z posiekanymi warzywami, serem, jajkiem, bułką tartą i wodą. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz kotlety w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony, ułóż na ręczniku papierowym aby odsączyć kotleciki z nadmiaru tłuszczu.


Papryki dopraw oliwą, suszonym lub świeżym tymiankiem oraz solą i pieprzem. Piecz w 200°C przez 30 minut. Po tym czasie przełóż paprykę do miski i zakryj ją folią spożywczą, odstaw na 20-30 minut aby papryka zaparowała.
 Obierz paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż w rondelku z pomidorami, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie zmiksuj.

Kotlety podawaj z sosem.

ocena:

Kotleciki wieprzowe z warzywami i serem bursztyn

składniki

Kotlety:

  • 1 papryka czerwona
  • 1 kawałek selera naciowego
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 70 g sera
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 50 ml wody
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia
  • sól, pieprz

    Sos:

  • 2 papryki czerwone
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka suszonego tymianku lub świeżego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 łyżka cukru
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę, seler, natkę i czosnek drobno posiekaj, ser bursztyn zetrzyj na grubszej tarce. Wymieszaj mięso z posiekanymi warzywami, serem, jajkiem, bułką tartą i wodą. Dopraw solą i pieprzem. Obtocz kotlety w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony, ułóż na ręczniku papierowym aby odsączyć kotleciki z nadmiaru tłuszczu.


Papryki dopraw oliwą, suszonym lub świeżym tymiankiem oraz solą i pieprzem. Piecz w 200°C przez 30 minut. Po tym czasie przełóż paprykę do miski i zakryj ją folią spożywczą, odstaw na 20-30 minut aby papryka zaparowała.
 Obierz paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż w rondelku z pomidorami, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie zmiksuj.

Kotlety podawaj z sosem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję