menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy bejcę: czosnek siekamy, ucieramy z solą, dodajemy cząber, rozmaryn, rozgniecione jagody jałowca, świeżo zmielony pieprz, 2 łyżki oleju, jałowcówkę oraz wino lub sok z cytryny. Wszystkie składniki starannie mieszamy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety, wkładamy do miski i dokładnie mieszamy z bejca. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 12-24 godzin, przewracając je co kilka godzin na druga stronę. Po upływie tego czasu, smażymy je na grillu po 3-5 minut z każdej strony, a następnie przekładamy na tackę i stawiamy z boku na grillu, żeby doszły.

ocena:

Kotlety baranie z grilla

składniki

  • 1 kg górki baraniej lub udźca jagnięcego
  • 6 ząbków czosnku
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina lub sok z cytryny
  •  5 jagód jałowca
  • 1 łyżeczka cząbru
  • szczypta rozmarynu
  • 2 łyżki oleju
  • 25 ml jałowcówki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy bejcę: czosnek siekamy, ucieramy z solą, dodajemy cząber, rozmaryn, rozgniecione jagody jałowca, świeżo zmielony pieprz, 2 łyżki oleju, jałowcówkę oraz wino lub sok z cytryny. Wszystkie składniki starannie mieszamy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety, wkładamy do miski i dokładnie mieszamy z bejca. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 12-24 godzin, przewracając je co kilka godzin na druga stronę. Po upływie tego czasu, smażymy je na grillu po 3-5 minut z każdej strony, a następnie przekładamy na tackę i stawiamy z boku na grillu, żeby doszły.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję