menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby gotujemy w niewielkiej ilości wody przez ok. jedną godzinę. Grzyby odcedzamy, drobno siekamy, dodajemy jak do kotletów, wymoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, bułkę tartą, przyprawy, cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na oleju na złoty kolor, 2 żółtka oraz na koniec pianę ubitą na sztywno z 2 białek. Wszystkie składniki starannie i delikatnie mieszamy. Formujemy z masy kotlety, obtaczamy je w rozbełtanych białkach i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najlepiej smakują ze świeżo ugotowanymi ziemniakami.

ocena:

Kotlety grzybowe

składniki

-1 kg świeżych grzybów
-4 jajka
-1 czerstwa bułka
– 2 cebule
– 100 g bułki tartej
-100 ml oleju, masła lub innego tłuszczu
-sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby gotujemy w niewielkiej ilości wody przez ok. jedną godzinę. Grzyby odcedzamy, drobno siekamy, dodajemy jak do kotletów, wymoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, bułkę tartą, przyprawy, cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na oleju na złoty kolor, 2 żółtka oraz na koniec pianę ubitą na sztywno z 2 białek. Wszystkie składniki starannie i delikatnie mieszamy. Formujemy z masy kotlety, obtaczamy je w rozbełtanych białkach i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najlepiej smakują ze świeżo ugotowanymi ziemniakami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję