menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zmiksować boczek i filety w malakserze robota kuchennego ( lub zmielić maszynką do mięsa – ryba musi być po rozmrożeniu odciśnięta z wody ). Cebulę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na 2 łyżkach oleju na rumiano. Przestudzone dodać do masy rybnej. Wymieszać masę z ryby i boczku, jajko, pieczarki. Dosypać trochę bułki tartej ( ok. 4 łyżek ) tak by dało się formować kotlety. Doprawić solą i pieprzem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej – lekko spłaszczyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na gorącym kotlety na rumiano z obu stron. Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotlety. W ostatnim momencie smażenia dodać masło.

ocena:

Kotlety jarskie

składniki

  • 1 średniej wielkości filet z pangi ( lub innej białej ryby )
  • 15 dag surowego boczku
  • 1 cebula
  • 10 dag pieczarek
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 jajko
  • olej
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zmiksować boczek i filety w malakserze robota kuchennego ( lub zmielić maszynką do mięsa – ryba musi być po rozmrożeniu odciśnięta z wody ). Cebulę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na 2 łyżkach oleju na rumiano. Przestudzone dodać do masy rybnej. Wymieszać masę z ryby i boczku, jajko, pieczarki. Dosypać trochę bułki tartej ( ok. 4 łyżek ) tak by dało się formować kotlety. Doprawić solą i pieprzem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej – lekko spłaszczyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na gorącym kotlety na rumiano z obu stron. Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotlety. W ostatnim momencie smażenia dodać masło.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję