menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczarki płuczemy, obieramy i kroimy bardzo drobno, bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Natkę pietruszki siekamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie tłuszczu. Do mielonego mięsa dodajemy cebulę, jaja, pieczarki, odsączoną mąkę, posiekaną pietruszkę oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy masę, a następnie formujemy z niej kotlety, które obtaczamy w tartej bułce i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy zależnie od wielkości co najmniej 5 minut z każdej strony.

ocena:

Kotlety mielone z grzybami

składniki

  • 600 g mielonego mięsa
  • 200 g pieczarek
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 bułka
  • 150 ml mleka
  • 3 jajka
  • kilka łyżek tartej bułki
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki tłuszczu
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczarki płuczemy, obieramy i kroimy bardzo drobno, bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Natkę pietruszki siekamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie tłuszczu. Do mielonego mięsa dodajemy cebulę, jaja, pieczarki, odsączoną mąkę, posiekaną pietruszkę oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy masę, a następnie formujemy z niej kotlety, które obtaczamy w tartej bułce i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy zależnie od wielkości co najmniej 5 minut z każdej strony.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję