menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i siekamy. Mieszamy ze sobą mięso, jajko, cebulę, tartą bułkę i orzechy. Dodajemy sok z cytryny, olej, sól i pieprz. Masę wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. Z otrzymanej masy formujemy 1 lub 2 kotlety, układamy je na grillu i smażymy po 6 minut z każdej strony. Kotlety możemy oczywiście usmażyć na patelni.

ocena:

Kotlety mielone z orzechami

składniki

  • 150 g mielonej wieprzowiny na osobę
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko (przyjmujemy 1 jajko na 400 g mięsa)
  • 1 łyżka tartej bułki
  • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • pół łyżeczki soku z cytryny
  • 20 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę obieramy i siekamy. Mieszamy ze sobą mięso, jajko, cebulę, tartą bułkę i orzechy. Dodajemy sok z cytryny, olej, sól i pieprz. Masę wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. Z otrzymanej masy formujemy 1 lub 2 kotlety, układamy je na grillu i smażymy po 6 minut z każdej strony. Kotlety możemy oczywiście usmażyć na patelni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję