menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na kawałki i po opłukaniu i osuszeniu mielimy. Dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę i czosnek, roztrzepane jaja, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Następnie z masy mięsnej formujemy ładne, owalne kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w drobnej tartej bułce i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Trzeba pamiętać, żeby na początku smażyć kotlety na mocniejszym, a gdy się zarumienią z obu stron, na słabszym ogniu. Kotlety w sumie smażymy około 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu przykrywamy patelnię na parę minut, żeby kotlety nabrały soczystości.

ocena:

Kotlety mielone z wołowiny

składniki

  • 1 kg wołowiny
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • szczypta rozmarynu
  • 3 jajka
  • 5 łyżek drobno zmielonej tartej bułki
  • 3 łyżki tłuszczu
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na kawałki i po opłukaniu i osuszeniu mielimy. Dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę i czosnek, roztrzepane jaja, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Następnie z masy mięsnej formujemy ładne, owalne kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w drobnej tartej bułce i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Trzeba pamiętać, żeby na początku smażyć kotlety na mocniejszym, a gdy się zarumienią z obu stron, na słabszym ogniu. Kotlety w sumie smażymy około 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu przykrywamy patelnię na parę minut, żeby kotlety nabrały soczystości.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję