menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i czosnek, podsmaż na 2 łyżkach tłuszczu. Rybę zmiel w maszynce o drobnych oczkach (jeśli ryba była mrożona odciśnij delikatnie nadmiar wody). Następnie zmiel podsmażone warzywa.
W misce wymieszaj rybę, warzywa, białko, koperek, skórkę z cytryny, oregano oraz dopraw solą i pieprzem. Masę zagęść bułką tartą, dodawaj ją stopniowo, może wystarczy mniej niż pół szklanki.
Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Smaż kotlety na rozgrzanym tłuszczu, do uzyskania złotego koloru.

ocena:

Kotlety rybne z łososia

składniki

  • 500 kg filetu z łososia lub innej ryby
  • 1 duża cebula pokrojona w piórka
  • 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry
  • 1 białko
  • 1 posiekany pęczek koperku
  • skórka z 1 cytryny
  • pół szklanki bułki tartej i trochę do obtoczenia
  • pół łyżeczki oregano
  • olej do smażenia lub oliwa
  • sól, pie

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i czosnek, podsmaż na 2 łyżkach tłuszczu. Rybę zmiel w maszynce o drobnych oczkach (jeśli ryba była mrożona odciśnij delikatnie nadmiar wody). Następnie zmiel podsmażone warzywa.
W misce wymieszaj rybę, warzywa, białko, koperek, skórkę z cytryny, oregano oraz dopraw solą i pieprzem. Masę zagęść bułką tartą, dodawaj ją stopniowo, może wystarczy mniej niż pół szklanki.
Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Smaż kotlety na rozgrzanym tłuszczu, do uzyskania złotego koloru.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję