menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę przelewamy wodą, odciskamy i drobno siekamy. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy kapustę, mieszamy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem. Jabłka obieramy, kroimy w cząstki i usuwamy gniazda nasienne. Dodajemy do kapusty razem ze śliwkami. Kotlety nacieramy roztartym czosnkiem, oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na oleju z obu stron na złoty kolor i przekładamy do kapusty. Doprawiamy majerankiem i pieprzem. Dusimy całość do miękkości. Podajemy z ziemniakami lub kluskami.

ocena:

Kotlety schabowe w kiszonej kapuście

składniki

  • 4 kotlety schabowe z kostką
  • 100 g boczku
  • 200 g kapusty kiszonej
  • 50 g suszonych śliwek bez pestek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • 5 łyżek oleju
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę przelewamy wodą, odciskamy i drobno siekamy. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy kapustę, mieszamy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem. Jabłka obieramy, kroimy w cząstki i usuwamy gniazda nasienne. Dodajemy do kapusty razem ze śliwkami. Kotlety nacieramy roztartym czosnkiem, oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na oleju z obu stron na złoty kolor i przekładamy do kapusty. Doprawiamy majerankiem i pieprzem. Dusimy całość do miękkości. Podajemy z ziemniakami lub kluskami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję