menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Płatki migdałowe mieszamy z bułką tartą i odstawiamy. Jaja rozbijamy i roztrzepujemy. Kotlety rozbijamy drewnianym tłuczkiem, oprószamy solą i papryką. Panierujemy w mące, jajku, a na końcu w migdałach z bułką tartą, mocno dociskając panierkę. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z cząstkami cytryny i frytkami. Zamiast migdałów możemy użyć nasion sezamu.

ocena:

Kotlety schabowe w migdałowej panierce

składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 100 g płatków migdałowych
  • pół szklanki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • sól, ostra papryka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Płatki migdałowe mieszamy z bułką tartą i odstawiamy. Jaja rozbijamy i roztrzepujemy. Kotlety rozbijamy drewnianym tłuczkiem, oprószamy solą i papryką. Panierujemy w mące, jajku, a na końcu w migdałach z bułką tartą, mocno dociskając panierkę. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z cząstkami cytryny i frytkami. Zamiast migdałów możemy użyć nasion sezamu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję