menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy i ziarna sezamu. Piersi dzielimy w plastry, płuczemy, osuszamy i delikatnie zbijamy tłuczkiem przez folię, następnie smarujemy olejem i obtaczamy w ziołach z sezamem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety z wszystkich stron, najpierw na większym, potem, na mniejszym ogniu. Po 10 minutach dodajemy masło. W sumie smażymy kotlety około 15 minut.

ocena:

Kotlety sezamowe z indyka

składniki

  • 500 g piersi z indyka
  • 2 łyżki ziaren sezamu
  • po szczypcie: mielonych goździków i gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła
  • olej, sól, pieprz.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy i ziarna sezamu. Piersi dzielimy w plastry, płuczemy, osuszamy i delikatnie zbijamy tłuczkiem przez folię, następnie smarujemy olejem i obtaczamy w ziołach z sezamem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety z wszystkich stron, najpierw na większym, potem, na mniejszym ogniu. Po 10 minutach dodajemy masło. W sumie smażymy kotlety około 15 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję