menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy ze skórki i mielimy lub dokładnie rozgniatamy. Jaja ugotowane na twardo siekamy. Do ziemniaków dodajemy: posiekane jaja, jajko surowe, śmietanę, zioła, sól, pieprz. Dokładnie mieszam. Formujemy z masy kotleciki i obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

ocena:

Kotlety z jajek

składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • 3 łyżki posiekanych świeżych ziół: kolendry, szczypiorku, koperku
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • tarta bułka
  • 4 łyżki oleju,
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy ze skórki i mielimy lub dokładnie rozgniatamy. Jaja ugotowane na twardo siekamy. Do ziemniaków dodajemy: posiekane jaja, jajko surowe, śmietanę, zioła, sól, pieprz. Dokładnie mieszam. Formujemy z masy kotleciki i obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję