menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bułkę moczymy w mleku, w tym czasie móżdżek moczymy 2 godziny w wodzie z octem, potem gotujemy go kilka minut. Po osączeniu usuwamy błony, siekamy móżdżek, dodajemy odciśniętą bułkę, posiekaną natkę, sól, gałkę muszkatołową oraz żółtko. Masę dokładnie mieszamy, formujemy z niej kotleciki, obtaczamy je w jajku i tartej bułce, smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

ocena:

Kotlety z móżdżku cielęcego

składniki

  • 500 g móżdżku
  • 2 jajka
  • 30 ml octu winnego
  • 1 bułka
  • 150 ml mleka
  • natka pietruszki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 50 g tartej bułki
  • 50 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bułkę moczymy w mleku, w tym czasie móżdżek moczymy 2 godziny w wodzie z octem, potem gotujemy go kilka minut. Po osączeniu usuwamy błony, siekamy móżdżek, dodajemy odciśniętą bułkę, posiekaną natkę, sól, gałkę muszkatołową oraz żółtko. Masę dokładnie mieszamy, formujemy z niej kotleciki, obtaczamy je w jajku i tartej bułce, smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję