menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę bardzo drobno posiekaj. Wymieszaj ze sobą mięso, jajka, cebulę, połowę bułki tartej i orzechy. Dodaj sok z cytryny, przypraw solą oraz pieprzem i wyrób całość dokładnie na gładka masę. Z otrzymanej masy uformuj 6 kotletów. Kotlety obtocz w pozostałej bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoto z obydwu stron.

ocena:

Kotlety z orzechami

składniki

  • 600 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 200 g bułki tartej
  • 50 g posiekanych orzechów włoskich
  • sok z 1 cytryny
  • 100 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę bardzo drobno posiekaj. Wymieszaj ze sobą mięso, jajka, cebulę, połowę bułki tartej i orzechy. Dodaj sok z cytryny, przypraw solą oraz pieprzem i wyrób całość dokładnie na gładka masę. Z otrzymanej masy uformuj 6 kotletów. Kotlety obtocz w pozostałej bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoto z obydwu stron.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję