menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, potem ostudzić, obrać i zemleć razem z białym serem i szczypiorkiem. Dodać jajko i połowę mąki, przyprawić i wymieszać. Formułować kotlety, obtoczyć w mące i smażyć na złoto na maśle. Przełożyć na blaszce i zapiec jeszcze 10 minut w piekarniku. podawać ze śmietaną.

ocena:

Kotlety z ziemniaków z serem i śmietaną

składniki

  • 250 g białego sera
  • 4 ziemniaki
  • 50 g mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki masła
  • pół pęczka szczypiorku
  • śmietana
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, potem ostudzić, obrać i zemleć razem z białym serem i szczypiorkiem. Dodać jajko i połowę mąki, przyprawić i wymieszać. Formułować kotlety, obtoczyć w mące i smażyć na złoto na maśle. Przełożyć na blaszce i zapiec jeszcze 10 minut w piekarniku. podawać ze śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję