menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Serek układamy na folii aluminiowej, delikatnie zawijamy od góry i układamy na ruszcie, lub w piekarniku. Pieczemy, aż serek zacznie się rozpuszczać. Przeważnie rozpuszcza się po kilkunastu minutach, zależy to od tego, czy jest mniej, czy bardziej dojrzały. Równocześnie pieczemy na grillu lub patelni pieczywo. Grillowaną kromkę dobrze jest natrzeć czosnkiem. Wszelkie pieczone sery najlepsze są z pieczywem i świeżą sałatą.

ocena:

Kozi ser zapiekany

składniki

  • 1 serek kozi do 100 g
  • 1 kromka pieczywa tostowego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Serek układamy na folii aluminiowej, delikatnie zawijamy od góry i układamy na ruszcie, lub w piekarniku. Pieczemy, aż serek zacznie się rozpuszczać. Przeważnie rozpuszcza się po kilkunastu minutach, zależy to od tego, czy jest mniej, czy bardziej dojrzały. Równocześnie pieczemy na grillu lub patelni pieczywo. Grillowaną kromkę dobrze jest natrzeć czosnkiem. Wszelkie pieczone sery najlepsze są z pieczywem i świeżą sałatą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję