menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy budyń według przepisu, tzn.: rozpuszczamy proszek w 100 ml mleka, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do wrzącego mleka wlewamy budyń i szybko mieszamy, żeby nie było grudek. Gdy ostygnie mieszamy go ze śmietanką i cynamonem. Podajemy posypany tartą czekoladą.

ocena:

Krem czekoladowy na szybko

składniki

  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 500 ml mleka i 50 g cukru (do budyniu)
  • 30 g tartej, gorzkiej czekolady
  • 30 ml śmietany 30-36%
  • ew. szczypta cynamonu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy budyń według przepisu, tzn.: rozpuszczamy proszek w 100 ml mleka, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do wrzącego mleka wlewamy budyń i szybko mieszamy, żeby nie było grudek. Gdy ostygnie mieszamy go ze śmietanką i cynamonem. Podajemy posypany tartą czekoladą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję