menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej oliwę. Wsyp cebulę, czosnek, marchew i paprykę, smaż przez 3-4 minuty na średnim ogniu. Następnie wsyp cieciorkę obie papryki w proszku oraz kumin. Dopraw do smaku i smaż dodatkowe 2 minuty. Po tym czasie zalej wywarem, gotuj około 15 minut do miękkości warzyw.

ocena:

Krem z ciecierzycy z papryką

składniki

  • 1 l wywaru warzywnego
  • 1 duża cebula, pokrojona w piórka
  • 4 ząbki czosnku, pokrojone w plastry
  • 1 średnia marchew, obrana i pokrojona w cienkie plastry
  • 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
  • 1 puszka ciecierzycy, odsączona z zalewy
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 płaska łyżeczka papryki ostrej
  • 1 płaska łyżeczka kuminu
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 ziemniaki, obrane i pokrojone w cienkie plastry
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej oliwę. Wsyp cebulę, czosnek, marchew i paprykę, smaż przez 3-4 minuty na średnim ogniu. Następnie wsyp cieciorkę obie papryki w proszku oraz kumin. Dopraw do smaku i smaż dodatkowe 2 minuty. Po tym czasie zalej wywarem, gotuj około 15 minut do miękkości warzyw.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję