X

Czego szukasz?

Przepis
Słodkości

Krem z piwem i winem

Składniki

  • 500 ml śmietany kremówki 30%
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka zmieszanych przypraw: gałki muszkatołowej, cynamonu i szczypty imbiru
  • 200 ml ciemnego piwa
  • 200 ml czerwonego wytrawnego wina

Sposób przygotowania

Ubijamy razem piwo, wino, śmietankę i cukier. Gdy masa jest gęsta przekładamy ją do salaterek lub pucharków i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posypujemy zmielonymi przyprawami. Ze względu na specyficzny - „świąteczny” smak deseru możemy przybrać salaterki smażoną skórką pomarańczową lub kawałkami kory cynamonowej.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również