menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubijamy razem piwo, wino, śmietankę i cukier. Gdy masa jest gęsta przekładamy ją do salaterek lub pucharków i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posypujemy zmielonymi przyprawami. Ze względu na specyficzny – „świąteczny” smak deseru możemy przybrać salaterki smażoną skórką pomarańczową lub kawałkami kory cynamonowej.

ocena:

Krem z piwem i winem

składniki

  • 500 ml śmietany kremówki 30%
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka zmieszanych przypraw: gałki muszkatołowej, cynamonu i szczypty imbiru
  • 200 ml ciemnego piwa
  • 200 ml czerwonego wytrawnego wina

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubijamy razem piwo, wino, śmietankę i cukier. Gdy masa jest gęsta przekładamy ją do salaterek lub pucharków i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posypujemy zmielonymi przyprawami. Ze względu na specyficzny – „świąteczny” smak deseru możemy przybrać salaterki smażoną skórką pomarańczową lub kawałkami kory cynamonowej.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję