menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do naczynia miksującego dodaj umyte i pokrojone w 3 cm kawałki szparagi oraz obrane i pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki, posiekaj 5s/obr.5. Zawartość zgarnij na dno naczynia, dodaj 30 g oliwy, smaż 4min/120°C/obr.1.

 

2. Dodaj 800 g wody, sól i pieprz, gotuj 18min/100°C/obr.2.

 

3. Zmiksuj 1min/obr.10. Może się zdarzyć, że w kremie będą delikatne łyka, należy wtedy przetrzeć zupę przez drobne sito.

 

4. Podawaj z grzankami lub prażonymi pestkami.

 

ocena:

Krem z zielonych szparagów (Thermomix)

składniki

  • 1 pęczek zielonych szparagów  (500 g)
  • 300 ziemniaków
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 800 g wody
  • szczypta szafranu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do naczynia miksującego dodaj umyte i pokrojone w 3 cm kawałki szparagi oraz obrane i pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki, posiekaj 5s/obr.5. Zawartość zgarnij na dno naczynia, dodaj 30 g oliwy, smaż 4min/120°C/obr.1.

 

2. Dodaj 800 g wody, sól i pieprz, gotuj 18min/100°C/obr.2.

 

3. Zmiksuj 1min/obr.10. Może się zdarzyć, że w kremie będą delikatne łyka, należy wtedy przetrzeć zupę przez drobne sito.

 

4. Podawaj z grzankami lub prażonymi pestkami.

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję