menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki, pietruszkę, selera, cebulę i czosnek pokrój w plasterki i zeszklij na maśle. Zalej małą ilością bulionu i uduś wszystko, aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj chrzan i resztę bulionu i zagotuj. Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem i dopraw. Kiełbasę pokrój w cienkie plastry i wysusz w piekarniku na chrust. Śmietankę wymieszaj z zupą. Na wierzch zupy nałóż chrust z kiełbasy.

ocena:

Krem z ziemniaczano-chrzanowy

składniki

150 g chrzanu tartego
500 g ziemniaków obranych
1 pietruszka
1 ćwiartka selera
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 litr bulionu drobiowego
150 ml śmietanki kremówki
400 g kiełbasy białej parzonej
masło do smażenia
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki, pietruszkę, selera, cebulę i czosnek pokrój w plasterki i zeszklij na maśle. Zalej małą ilością bulionu i uduś wszystko, aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj chrzan i resztę bulionu i zagotuj. Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem i dopraw. Kiełbasę pokrój w cienkie plastry i wysusz w piekarniku na chrust. Śmietankę wymieszaj z zupą. Na wierzch zupy nałóż chrust z kiełbasy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję