menu
Zdjęcie dodane przez administratora strony.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z posiekanego czosnku, połowy oliwy, soku  z cytryny, tabasco i pozostałych przypraw robimy marynatę i trzymamy w niej krewetki przez pół godziny. Resztę oliwy rozgrzewamy na patelni i smażymy zamarynowane krewetki. Gdy się lekko zarumienią polewamy je koniakiem, podpalamy i przykrywamy pokrywką. Od razu podajemy z cząstkami cytryny, polewamy sosem. Podobnie możemy przygotować smażone ryby.

ocena:

Krewetki flambirowane

składniki

  • 500 g dużych krewetek
  • 1 cytryna
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka kropli tabasco
  • sól, biały pieprz, cukier
  • 25 g koniaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z posiekanego czosnku, połowy oliwy, soku  z cytryny, tabasco i pozostałych przypraw robimy marynatę i trzymamy w niej krewetki przez pół godziny. Resztę oliwy rozgrzewamy na patelni i smażymy zamarynowane krewetki. Gdy się lekko zarumienią polewamy je koniakiem, podpalamy i przykrywamy pokrywką. Od razu podajemy z cząstkami cytryny, polewamy sosem. Podobnie możemy przygotować smażone ryby.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję