menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Krewetki sparzyć wrzątkiem na sitku, ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę, rzeżuchę porwać palcami na pół (można też ją przekroić nożem). Tak przygotowane składniki wrzucamy do miseczki i mieszamy dodając soli i pieprzu do smaku. Można też skropić krewetki po sparzeniu sokiem z cytryny – ja tego nie robię. Na koniec robimy dip z majonezu i śmietany. Wlewamy do miseczki, mieszamy i gotowe. Najlepiej podawać od razu zanim soki z ogórka puszczą, ale to rzecz gustu. Smacznego

ocena:

Krewetki inaczej

składniki

  • Paczka krewetek koktailowych
  • Średniej wielkości zielony ogórek
  • Garść świeżutkiej rzeżuchy
  • Niewielka cebula
  • Łyżka stołowa majonezu
  • Łyżka stołowa śmietany
  • Pieprz
  • Sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Krewetki sparzyć wrzątkiem na sitku, ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę, rzeżuchę porwać palcami na pół (można też ją przekroić nożem). Tak przygotowane składniki wrzucamy do miseczki i mieszamy dodając soli i pieprzu do smaku. Można też skropić krewetki po sparzeniu sokiem z cytryny – ja tego nie robię. Na koniec robimy dip z majonezu i śmietany. Wlewamy do miseczki, mieszamy i gotowe. Najlepiej podawać od razu zanim soki z ogórka puszczą, ale to rzecz gustu. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję