menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku rozgrzej oliwę i dodaj posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dołóż korę cynamonu w całości, kmin rzymski, pokrojone na plasterki chilli, imbir w plasterkach oraz posiekany czosnek i smaż 2-3 minuty. Po tym czasie wlej wywar. Po 3 minutach, kiedy wywar się zredukuje dodaj obrane ze skórki i posiekane pomidory oraz sok i skórkę z pomarańczy. Dopraw całość do smaku, przykryj potrawę pokrywką i duś około 15 minut.

ocena:

Krewetki w sosie z pomidorami i papryczką chill

składniki

  • 500 g krewetek black tiger
  • 1 cebula – do 200g
  • 1 papryczka chilli
  • kawałek imbiru długości ok. 2 cm
  • 700 g pomidorów malinowych lub 2 puszki pomidorów pellati
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 ml wywaru
  • pół łyżeczki kminu rzymskiego
  • kora cynamonu długości ok. 7 cm
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku rozgrzej oliwę i dodaj posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dołóż korę cynamonu w całości, kmin rzymski, pokrojone na plasterki chilli, imbir w plasterkach oraz posiekany czosnek i smaż 2-3 minuty. Po tym czasie wlej wywar. Po 3 minutach, kiedy wywar się zredukuje dodaj obrane ze skórki i posiekane pomidory oraz sok i skórkę z pomarańczy. Dopraw całość do smaku, przykryj potrawę pokrywką i duś około 15 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję