menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso mielimy w maszynce, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, jajo i śmietanę. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowane naleśniki smarujemy farszem, dwa boki zakładamy i zwijamy w rulon. Maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w tartej bułce i smażymy z wszystkich stron na rumiano. Można przygotować krokiety z innym farszem np.: z suszonych grzybów, wątróbki, ryb itp.

ocena:

Krokiety z mięsem

składniki

  • 8 naleśników (szukaj w dziale poświęconym naleśnikom)

Farsz

  • 250 g gotowanego lub pieczonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 mała bułka
  • 40 g masła
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki gęstej śmietany
  • sól, pieprz

Do panierowania

  • 1 jajko
  • 100 g tartej bułki
    olej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso mielimy w maszynce, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, jajo i śmietanę. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowane naleśniki smarujemy farszem, dwa boki zakładamy i zwijamy w rulon. Maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w tartej bułce i smażymy z wszystkich stron na rumiano. Można przygotować krokiety z innym farszem np.: z suszonych grzybów, wątróbki, ryb itp.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję