menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Comber myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy musztardą. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na 2 godziny. Świeżą słoninę kroimy na cienkie plasterki i owijamy nią mięso. Wkładamy tak przygotowany comber do brytfanki i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Po upieczeniu zdejmujemy słoninę i polewamy mięso wytopionym tłuszczem.

ocena:

Królik na ostro

składniki

  • 800 g combra z królika
  • 100 g słoniny
  • 50 g musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Comber myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy musztardą. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na 2 godziny. Świeżą słoninę kroimy na cienkie plasterki i owijamy nią mięso. Wkładamy tak przygotowany comber do brytfanki i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Po upieczeniu zdejmujemy słoninę i polewamy mięso wytopionym tłuszczem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję