menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owijamy liście kukurydzy, tak, żeby ich nie oderwać. Usuwamy włókna i z powrotem owijamy kolbę kukurydzy liśćmi. Obwiązujemy każdą kolbę sznurkiem bawełnianym w kilku miejscach i zanurzamy na 15-20 minut w zimnej wodzie, a następnie układamy na grillu, jak najbliżej żaru. Grillujemy kukurydzę 20 minut, obracając ją od czasu do czasu. Na grillu możemy także smażyć plastry bakłażana, cukinii i oczywiście inne warzywa.

ocena:

Kukurydza z grilla

składniki

  • kolby kukurydzy razem z liśćmi

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owijamy liście kukurydzy, tak, żeby ich nie oderwać. Usuwamy włókna i z powrotem owijamy kolbę kukurydzy liśćmi. Obwiązujemy każdą kolbę sznurkiem bawełnianym w kilku miejscach i zanurzamy na 15-20 minut w zimnej wodzie, a następnie układamy na grillu, jak najbliżej żaru. Grillujemy kukurydzę 20 minut, obracając ją od czasu do czasu. Na grillu możemy także smażyć plastry bakłażana, cukinii i oczywiście inne warzywa.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję